ΓΙΑ ΤΟ PUBLICSPACE.GR

Το Publicspace.gr είναι ένας χώρος αρθρογραφίας με στόχο τη διάχυση γνώσεων και την προώθηση λύσεων για ανθρώπινες πόλεις, δίκαιες και φιλόξενες προς όλους.

Αρθρογραφούμε και αναδεικνύουμε ειδήσεις όταν εντοπίζουμε θεσμικά ή αναπτυξιακά εμπόδια, καθώς και σημεία ελλιπούς ενημέρωσης. Ασχολούμαστε με τις ανισότητες που εμποδίζουν την ορθολογική ανάπτυξη του τόπου. Επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένες πρακτικές λύσεις στα πλαίσια του Νόμου.

Χρησιμοποιούμε την αρθρογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και στα social media, κυρίως Facebook, Twitter και LinkedIn. Επικοινωνούμε με τοπικές και περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, συναδέλφους, πολίτες και συλλόγους προκειμένου να διευκολύνουμε τον σχεδιασμό και τη δημιουργία χώρων, όπου άνθρωποι και επιχειρήσεις θα ευημερήσουν.

Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών. Οι πόλεις μας δεν χτίστηκαν όλες από την αρχή, βάσει σχεδίου. Οι περισσότερες είναι αποτέλεσμα ιστορικών μεταλλαγών αποτελούμενες από στρώσεις καλών και κακών εποχών. Ένα όμως είναι βέβαιο, ότι λύσεις υπάρχουν.

Το Publicspace.gr είναι εδώ γιατί πιστεύουμε ότι η δημοκρατία λειτουργεί πιο σωστά, όταν ελέγχεται από υπεύθυνα δραστήριους και αξιόπιστα ενημερωμένους πολίτες. Υπεύθυνος για το site είναι ο Κώστας Κουρούνης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέντε μύθοι για τα αυθαίρετα

Το συμπέρασμα είναι το ίδιο εδώ και δεκαετίες. Ότι για τα αυθαίρετα, περισσότερο αρμόδιο φαίνεται να είναι το εκάστοτε Γραφείο Πρωθυπουργού παρά το υπουργείο Περιβάλλοντος ή τα Παρατηρητήρια Δόμησης, αφού τα αυθαίρετα ήταν και παραμένουν πρόβλημα πολιτικό και όχι τεχνικό.
Publicspace by Kostas Kourounis - Paidia oi psifiakoi polites tou mellontos

Τα παιδιά είναι ήδη οι ψηφιακοί πολίτες του μέλλοντος*

Είναι μετρημένο ότι τα σημερινά παιδιά και οι νέοι είναι οι πλέον δυναμικοί χρήστες του διαδικτύου. Από αυτό το γεγονός εγείρονται βάσιμες (και καμιά φορά αβάσιμες) ανησυχίες σχετικά με το πώς αυτή η χρήση θα επηρεάσει μέλλον τους. Ενόσω όμως η όλη συζήτηση επικεντρώνεται σε θέματα ασφάλειας και προστασίας των παιδιών, ελάχιστα κάνουμε για να τα βοηθήσουμε να διαχειριστούν σωστά την διαδικτυακή τους παρουσία.

Ακραία φαινόμενα πολιτικής αναισθησίας

Μετά τις πλημμύρες και τις φωτιές που καταστρέφουν εκ περιτροπής την αφύλακτη και οικονομικά εξαντλημένη Ελλάδα, αναρωτιέται κανείς ποια είναι η επόμενη συμφορά που...
Publicspace by Kostas Kourounis

Σοβαρές καταγγελίες από την πρώην ειδική γραμματέα επιθεωρητών περιβάλλοντος

«Στην περιοχή στο Μάτι, που έγινε η τραγωδία, από ό,τι φαίνεται δεν υπήρχε καμία διέξοδος προς την παραλία γιατί είχαν γίνει μάντρες». Στην καταγγελία...
223FansLike
202FollowersFollow
3,517FollowersFollow