ΓΙΑ ΤΟ PUBLICSPACE.GR

Το Publicspace.gr είναι ένας χώρος αρθρογραφίας με στόχο τη διάχυση γνώσεων και την προώθηση λύσεων για ανθρώπινες πόλεις, δίκαιες και φιλόξενες προς όλους.

Αρθρογραφούμε και αναδεικνύουμε ειδήσεις όταν εντοπίζουμε θεσμικά ή αναπτυξιακά εμπόδια, καθώς και σημεία ελλιπούς ενημέρωσης. Ασχολούμαστε με τις ανισότητες που εμποδίζουν την ορθολογική ανάπτυξη του τόπου. Επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένες πρακτικές λύσεις στα πλαίσια του Νόμου.

Χρησιμοποιούμε την αρθρογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και στα μαζικότερα social media. Επικοινωνούμε με τοπικές και περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, συναδέλφους, πολίτες και συλλόγους προκειμένου να διευκολύνουμε τον σχεδιασμό και τη δημιουργία χώρων, όπου άνθρωποι και επιχειρήσεις θα ευημερήσουν.

Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών. Οι πόλεις μας δεν χτίστηκαν όλες από την αρχή, βάσει σχεδίου. Οι περισσότερες είναι αποτέλεσμα ιστορικών μεταλλαγών αποτελούμενες από στρώσεις καλών και κακών εποχών. Ένα όμως είναι βέβαιο, ότι λύσεις υπάρχουν.

Το Publicspace.gr είναι εδώ γιατί πιστεύουμε ότι οι πόλεις δουλεύουν πιο σωστά όταν ελέγχονται από δραστήριους και αξιόπιστα ενημερωμένους πολίτες. Υπεύθυνος για το site είναι ο Κώστας Κουρούνης. — Επικοινωνία: kostas@publicpace.gr

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ

Publicspace by Kostas KourounisΟ Κώστας Κουρούνης είναι πολιτικός μηχανικός, αναλυτής χωρικών πληροφοριών, ειδικός στα Geographic Information Systems, υπεύθυνος για το Publicspace.gr. Εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής πολεοδομικών και ρυθμιστικών σχεδίων — Επικοινωνία: kostas@publicpace.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Θερμές Ευχές!

Publicspace by Kostas Kourounis

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός rescEU για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

Παρουσιάστηκε στη Βουλή ο ευρωπαϊκός μηχανισμός rescEU για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στην Ευρώπη, στην οποία η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ευάλωτων χωρών.
Publicspace by Kostas Kourounis

Προ των πυλών η Διασύνδεση Εφορίας με Κτηματολόγιο.

Η ΑΑΔΕ έχει ενδείξεις ότι υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν δηλώσει τα ακίνητα στο Κτηματολόγιο, αλλά δεν τα έχουν δηλώσει στην εφορία είτε ολόκληρα ή δεν εμφανίζουν το πραγματικό τους εμβαδόν. Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία σύνδεσης του TAXISNET με το Εθνικό Κτηματολόγιο. Από την διασύνδεση αυτή εκτιμάται ότι θα προκύψουν συσσωρευμένα χρέη από φόρους ακινήτων, τα οποία θα αναζητηθούν και θα καταλογιστούν με τον εντοπισμό τους από την ενοποίηση των δύο συστημάτων.
city-and-industries

Η δημοκρατία της πολεοδομημένης γης

Οι πόλεις, μικρές ή μεγάλες, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκα συστήματα, παρά το γεγονός ότι ο θεμελιώδης προορισμός τους είναι απλούστατος, η εξυπηρέτηση των αναγκών του...

Η διαχείριση απορριμμάτων στην Ελλάδα εκπέμπει SOS

Του καθ. Κωνσταντίνου Αραβώση Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι κάτι που θα πρέπει να το λύσουμε...
Publicspace by Kostas Kourounis

Ελευσίνα: Το μπαρουτάδικο και η πόλη

Στην Ελευσίνα εκκρεμεί να βρεθούν κοινά αποδεκτές και σύννομες λύσεις για την αξιοποίηση και την ενσωμάτωση στην πόλη ενός σημαντικού τοπόσημου της βιομηχανικής ιστορίας, της ΠΥΡΚΑΛ.
Publicspace by Kostas Kourounis

Τα αξιόπιστα περιβαλλοντικά δεδομένα είναι εργαλείο σχεδιασμού της πολιτικής

«Η ύπαρξη αξιόπιστων δεδομένων για το περιβάλλον στη χώρα μας είναι αναπόσπαστο στοιχείο της περιβαλλοντικής δημοκρατίας και εργαλείο σχεδιασμού της πολιτικής», τόνισε σύμφωνα με...
244ΦίλοιLike
3,483ΦίλοιΑκολουθήστε

PUBLICSPACE

Το Publicspace.gr έχει στόχο τη διάχυση γνώσεων και την προώθηση λύσεων για Ανθρώπινες Πόλεις, δίκαιες και φιλόξενες προς όλους. Υπεύθυνος για το site είναι ο Κώστας Κουρούνης.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ

Publicspace by Kostas KourounisΟ Κώστας Κουρούνης  είναι πολιτικός μηχανικός, αναλυτής χωρικών πληροφοριών, ειδικός στα Geographic Information Systems, υπεύθυνος για το Publicspace.gr. Εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής πολεοδομικών και ρυθμιστικών σχεδίων.