ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ

Publicspace by Kostas Kourounis

Ο Κώστας Κουρούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός με διπλωματική στη θεωρία της ελαστοδιάχυσης με διαφορικές εξισώσεις και μεταπτυχιακή έρευνα στην θεωρία της θράυσης.

Ελεύθερος επαγγελματίας από το 1987, μελετητής πολεοδομικών, ρυμοτομικών και ρυθμιστικών σχεδίων. Ασχολείται με πολεοδομικές μελέτες, με ιδιωτικές πολεοδομήσεις και οικοδομικούς συνεταιρισμούς, με τη χωρική οργάνωση παραγωγικών δραστηριοτήτων και τη ρύθμιση θεμάτων συγκρούσεων χρήσεων γης.

Είναι αναλυτής χωρικών πληροφοριών, ειδικός στα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών (Geographic Information Systems – GIS), στην ψηφιακή χαρτογραφία και στην συσχέτιση χωρικών δεδομένων. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 αναπτύσσει βιβλιοθήκες γεωγραφικής πληροφορίας με έμφαση στη πολεοδομία, την χωροταξία, τις μεταφορές και το περιβάλλον. Υποστηρικτικές εφαρμογές γράφει σε Autolisp, VLisp, Arc/Pyhton και σε VB.NET.

Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΜΠΕ), του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ) και Δικαστικός Πραγματογνώμονας Αθήνας.

— Επικοινωνία: kostas@publicpace.gr

PUBLICSPACE

Το Publicspace.gr έχει στόχο τη διάχυση γνώσεων και την προώθηση λύσεων για Ανθρώπινες Πόλεις, δίκαιες και φιλόξενες προς όλους. Υπεύθυνος για το site είναι ο Κώστας Κουρούνης. — Επικοινωνία: kostas@publicpace.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

PUBLICSPACE

Το Publicspace.gr έχει στόχο τη διάχυση γνώσεων και την προώθηση λύσεων για Ανθρώπινες Πόλεις, δίκαιες και φιλόξενες προς όλους. Υπεύθυνος για το site είναι ο Κώστας Κουρούνης.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ

Publicspace by Kostas KourounisΟ Κώστας Κουρούνης  είναι πολιτικός μηχανικός, αναλυτής χωρικών πληροφοριών, ειδικός στα Geographic Information Systems, υπεύθυνος για το Publicspace.gr. Εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής πολεοδομικών και ρυθμιστικών σχεδίων.