Publicspace by Kostas KourounisΟ Κώστας Κουρούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός με διπλωματική στην θεωρία της ελαστοδιάχυσης με διαφορικές εξισώσεις, σε συνέχεια της πρωτοπόρας έρευνας των Wilkinson — Aifadi. Ήταν ερευνητής, κρατικός μεταπτυχιακός υπότροφος στη θεωρητική ελαστικότητα και στη μαθηματική θεωρία της θραύσης με συναρτήσεις μιγαδικών μεταβλητών. Στα πλαίσια της υποτροφίας του συνεργάστηκε με τον καθηγητή E.G.Gdoutos και την ομάδα του δημοσιεύοντας πρωτότυπες εργασίες σε διεθνή περιοδικά καθώς και ανακοινώσεις σε συνέδρια του ευρύτερου χώρου της μαθηματικής θεωρίας της ελαστικότητας.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΜΠΕ), μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ) και Δικαστικός Πραγματογνώμονας Αθηνών.

Πιστοποιημένος μελετητής πολεοδομικών και ρυθμιστικών μελετών με εμπειρία στις ιδιωτικές πολεοδομήσεις, την αντιμετώπιση θεμάτων συγκρούσεων χρήσεων γης, την ρύθμιση περιοχών αυθαιρέτων και την επεξεργασία σχεδίων για την τοπική ανάπτυξη και την οργάνωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Από τις αρχές του 1981 γράφει κώδικα σε high-level γλώσσες για σχηματισμό και διαχείριση σύνθετων δομών, αλλά και σε instruction languages. Σήμερα γράφει κυρίως σε Arc/Pyhton και VB.NET για Access databases.

Το 1987 ξεκινά συστηματική συνεργασία με συναδέλφους μελετητές και κοινοπραξίες για περιφερειακά κλειστά γυμναστήρια, υπεραγορές και υποκαταστημάτων τραπεζών. Παράλληλα ήταν τεχνικός σύμβουλος σε έργα υποδομών όπως στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Αττικό Μετρό και Περιφερειακά νοσοκομεία ενώ, από 1992 συνεργάζεται με μελετητικά σχήματα για την εκπόνηση πολεοδομικών, ρυθμιστικών και αναπτυξιακών μελετών σε όλη την Ελλάδα.

Publicspace by Kostas KourounisΑπό τις αρχές του ’91 μπαίνει στον πρωτοπόρο για την εποχή του χώρο των Geographic Information Systems — Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών πάνω στα οποία, παράλληλα με τα project που δουλεύει, αναπτύσσει βιβλιοθήκες χωρικής πληροφορίας στις μεταφορές, στα αστικά δίκτυα και το περιβάλλον. Συντάσσει νέα και εξελίσσει παλιότερα προγράμματα αριθμητικής ανάλυσης σε Clipper για dBaseIII της Ashton-Tate για την διαχείριση των πινάκων του ARC/Info, γράφει ολοκληρωμένες εφαρμογές σε AutoLisp και VLisp για το περιβάλλον της Autodesk® και σε Python για το ArcGIS της ESRI®

Publicspace by Kostas KourounisΣτα πλαίσια της προετοιμασίας για την Ολυμπιάδα του 2004 συνεργάζεται με την Athens Olympic Broadcasting SA, τον όμιλο παραγωγής και διάθεσης τηλεοπτικού σήματος Ολυμπιακών Αγώνων ο οποίος στην Αθήνα το 2004 έφερε έσοδα που ξεπέρασαν τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που αποτέλεσε ρεκόρ για την εποχή του.

Publicspace by Kostas Kourounis

Περιοχές μελετητικής δραστηριότητας τελευταίας 20ετίας (απόσπασμα)

Σήμερα είναι μελετητής πολεοδομικών και ρυθμιστικών μελετών (βλ. χάρτη) με ιδιαίτερες απαιτήσεις σε θέματα συγκρούσεων χρήσεων γης, τοπικής ανάπτυξης και οργάνωσης παραγωγικών δραστηριοτήτων. Συντονίζει διεπιστημονικά μελετητικά σχήματα, εκπονεί και προωθεί προς θεσμοθέτηση πολεοδομικές και ρυθμιστικές μελέτες, επικοινωνεί σε φορείς και τοπικές κοινωνίες προτάσεις για την ρύθμιση θεμάτων εξόρυξης, ιχθυοκαλλιεργειών, εντατικών καλλιεργειών, ζωνών μεταποίησης, τουριστικής ανάπτυξης περιοχών, ρύθμισης θεμάτων μεταλλουργικών και χημικών βιομηχανιών και λειτουργικής διαχείρισης περιοχών αυθαιρέτων.

Στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει κυρίως ιστορία και οικονομία, γράφει άρθρα για τον Κυριακάτικο τύπο και για το Publicspace, κάνει ταξίδια σε όλη την Ελλάδα, βγάζει φωτογραφίες και συζητά με τον κόσμο για τις πόλεις μας.