13.3 C
Athens
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
ΑΡΧΙΚΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΠρόσκληση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για καινοτομικές επενδύσεις στην Αγροδιατροφή και...

Πρόσκληση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για καινοτομικές επενδύσεις στην Αγροδιατροφή και το Μέταλλο

Το πράσινο φως για την υποβολή επενδυτικών προτάσεων που έχουν ως αντικείμενο την ενίσχυση της έρευνας, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας δόθηκε χθες από τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, με τη δημοσίευση της πρόσκλησης που θα δέχεται προτάσεις από τις17 Ιουλίου έως και τις 17 Οκτωβρίου 2018.Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη συγκεκριμένη δράση θα διατεθούν περίπου 10 εκατ. ευρώ, που προέρχονται κατά 5 εκατ. ευρώ από Δημόσια Δαπάνη, αλλά και από την μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων. Το ποσοστό επιχορήγησης αναμένεται να φθάσει ή και να ξεπεράσει το 50% μεσοσταθμικά για μικρές, μεσαίες, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις. Ο προϋπολογισμός των επενδυτικών προτάσεων που θα υποβληθούν και θα εγκριθούν κυμαίνεται από 50.000 ευρώ έως 1,5εκατ. ευρώ.

Στόχος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέσω αυτής της πρόσκλησης, όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στο οποίο η επιχειρηματικότητα θα συνδέεται άμεσα με την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και όπου οι επιχειρήσεις, από αυτή την σύνδεση, θα μπορούν να γίνουν πιο εξωστρεφείς, παραγωγικές και ανταγωνιστικές, με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων παραγωγής και καινοτόμων διαδικασιών.

Πρόκειται για μία πρόσκληση που στοχεύει στην προσέλκυση επενδυτικών προτάσεων για δύο τομείς, την αγροδιατροφή και το μέταλλο, που παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα και για τους οποίους η Περιφέρεια υλοποιεί το σχέδιό της για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους, την παραγωγή νέων προϊόντων και τον εκσυγχρονισμό τους.

Όπως τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, αναφερόμενος στην πρόσκληση, «Η Στερεά Ελλάδα, στους δύο συγκεκριμένους τομείς, κάνει πρωταθλητισμό. Εμείς έχουμε αναλάβει τον ρόλο του προπονητή των αθλητών μας, των επιχειρήσεών μας, με καθημερινή προσπάθεια να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, σύγχρονες και εξωστρεφείς. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την τεχνολογία και τη συνεχή εξέλιξη. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να έρθουν πιο κοντά οι επιχειρήσεις μας με τα αναπτυξιακά εργαλεία που τις οδηγούν στην αύξηση της παραγωγικότητας, στην ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων τους και στο άνοιγμά τους στην παγκόσμια αγορά και τοεμπόριο. Δεν θέλουμε επιχειρήσεις που απλώς θα επιβιώνουν. Τις στηρίζουμε για να δυναμώσουν, να εξελιχθούν, να δώσουν θέσεις εργασίας και να μεγαλώσουν πέρα από τα όρια της περιφέρειας και της χώρας».

Η πρόσκληση αφορά σε υφιστάμενες επιχειρήσεις, με τουλάχιστον μία κλεισμένη πλήρη οικονομική χρήση έως την 31/12/2017, ανεξαρτήτως μεγέθους, και θα χρηματοδοτήσει προτάσεις από επιχειρήσεις ή/και ομάδες επιχειρήσεων με δικό τους ερευνητικό τμήμα ή σε σύμπραξη με ερευνητικούς φορείς.

Κώστας Κουρούνης
Υπεύθυνος για την πρωτοβουλία Publicspace.gr είναι ο πολιτικός μηχανικός Κώστας Κουρούνης, μελετητής πολεοδομικών και ρυθμιστικών σχεδίων.

PUBLICSPACE

Το Publicspace.gr έχει στόχο τη διάχυση γνώσεων και την προώθηση λύσεων για Ανθρώπινες Πόλεις, δίκαιες και φιλόξενες προς όλους. Υπεύθυνος για το site είναι ο Κώστας Κουρούνης.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ

Publicspace by Kostas KourounisΟ Κώστας Κουρούνης  είναι πολιτικός μηχανικός, αναλυτής χωρικών πληροφοριών, ειδικός στα Geographic Information Systems, υπεύθυνος για το Publicspace.gr. Εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής πολεοδομικών και ρυθμιστικών σχεδίων.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Τι να περιμένουμε από την νέα Επιχείρηση Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης;

Τα τελευταία χρόνια κυοφορείται στο Υπουργείο Περιβάλλοντας και Ενέργειας η τελευταία και ίσως η πλέον θαρραλέα «Επιχείρηση Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης». Όσο βρισκόμαστε σε αναμονή να...

Εκτός σχεδίου ή εκτός λογικής;

Εδώ και δεκαετίες η δόμηση στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια θεωρείται μια ιδιαίτερα κακή συνήθεια την οποία, αν θέλουμε να εκσυγχρονιστούμε, πρέπει να την διακόψουμε....

Τα Προλεγόμενα στα “Θεόκτιστα”

Έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, με τοπία και με σπίτια, που λες και τα ‘χουνε χτίσει και κάποιοι Θεοί και όχι μονάχα ανθρώπινα χέρια. Γι’ αυτό και ΘΕΟΧΤΙΣΤΑ.

Προς παραχώρηση δέκα λιμάνια

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στην Επιτροπή Εμπορίου και Παραγωγής της ελληνικής Βουλής, ξεκίνησε η συζήτηση του σχεδίου νόμου που αφορά την αξιοποίηση των περιφερειακών...

Ποιος δεν θέλει το σχέδιο πόλης;

Από την εποχή του Πλάτωνα, τότε που διατυπώθηκαν οι πρώτες σκέψεις για την «ιδανική πόλη» πέρασαν 24 αιώνες, στη διάρκεια των οποίων η γη,...